“Williams moet Nyck De Vries en Alex Albon kiezen als rijdersduo in 2023”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer moet het Williams F1 team na de sterke prestatie van Nyck de Vries in Monza resoluut kiezen voor Alex Albon en Nyck de Vries als rijdersduo in 2023.

Tot dusver was bij Williams Alex Albon meestal enkele tienden per ronde sneller dan Nicholas Latifi. De Canadees heeft zijn racezitje bij Williams vooral te danken aan de miljoenen sponsorgeld die hij meebrengt en dat bleek ook in Monza waar Nyck de Vries ondanks de beperkte ervaring in de Williams F1-bolide meteen beter wist te presteren dan Latifi.

Onder de fans maar ook onder de zogenaamde F1-experten gaan er dan ook steeds meer stemmen op dat Nyck de Vries het racezitje van Nicholas Latifi zou moeten krijgen. Dat vindt ook voormalig F1-piloot Jolyon Palmer.

“Albon was op zaterdag gemiddeld zo’n halve seconde sneller dan Latifi, het was dan ook geen grote verrassing dat De Vries ook sneller kon gaan, zeker gezien het feit dat Latifi met deze nieuwe generatie F1-bolides problemen lijkt te ondervinden,” schrijft Palmer in zijn column voor de officiële F1-website.

Palmer vindt dat Williams met het oog op de rijdersbezetting in 2023 dan ook voor Alex Albon en Nyck de Vries moet gaan.

“Voor Williams is het ongetwijfeld erg aantrekkelijk om over twee rijders te beschikken die in de punten kunnen finishen in 2023, dat mogen ze niet afwijzen. Maar ze zullen ongetwijfeld niet het enige team zijn dat interesse heeft in Nyck de Vries.

“Voor de voormalig F2-kampioen kon dit op geen beter moment komen, hij kon op een indrukwekkende manier zijn capaciteiten tonen.”

En zo lijkt na de GP van Italië de kans plots groot te zijn geworden dat we volgend jaar twee Nederlanders op de F1-startgrid hebben.