Hoe kan Max Verstappen in Singapore al F1-kampioen worden?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen in Italië zijn elfde overwinning dit seizoen behaalde heeft hij een voorsprong van maar liefst 116 punten op Charles Leclerc. Dat betekent dat Verstappen theoretisch al tijdens de volgende race opnieuw F1-kampioen kan worden. 

Er resten dit seizoen nog slechts zes races en daarin kan een rijder maximaal 164 punten behalen. Daardoor kan Verstappen na de GP van Singapore, en met dus nog vijf races te gaan, al zeker zijn van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1.

Daarvoor moet Verstappen na de GP van Singapore minstens 138 punten voorsprong hebben. Daarvoor volstaat een overwinning en snelste ronde van Max Verstappen, Charles Leclerc die achtste of lager eindigt, Sergio Perez die vierde of lager eindigt. Wanneer Max Verstappen wint zonder de snelste ronde te rijden dan moet Leclerc negende of lager eindigen en Perez vierde of lager eindigen zonder de snelste ronde te rijden, of vijfde of lager indien Perez de snelste ronde rijdt.

Waar de kans in Singapore nog erg beperkt is, lijkt de kans om uitgerekend in Japan, het thuisland van motorpartner Honda, wereldkampioen te worden dan weer een stuk groter. Daar volstaat immers een voorsprong van 112 punten terwijl Max Verstappen nu al 116 punten voorsprong op Charles Leclerc heeft.

Aantal punten voorsprong dat Max Verstappen na een race moet hebben om kampioen te worden.

Singapore: 138 punten

Japan: 112 punten

Verenigde Staten: 86 punten

Mexico: 60 punten

Brazilië: 26 punten

Abu Dhabi: 1

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen is de rijder met de meeste overwinningen dat seizoen de F1-kampioen.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen