Daniel Ricciardo lijkt op weg naar sabbatjaar: “Ik wil niet in de eerste de beste wagen stappen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat we Daniel Ricciardo volgend jaar niet op de startgrid van de Formule 1 zullen zien staan. De Australiër lijkt zich zelf naar verluidt ook neer te leggen bij een verplicht ‘sabbatjaar’ in de Formule 1.

Ondanks het feit dat Ricciardo bij McLaren een contract had voor het F1-seizoen 2023 raakte tijdens de zomerpauze bekend dat McLaren en Ricciardo in onderling overleg besloten hebben om uit elkaar te gaan. Ricciardo wordt bij McLaren vervangen door Oscar Piastri en hij moest op zoek naar een ander racezitje voor volgend jaar.

Dat ander racezitje in 2023 lijkt er steeds minder te gaan komen. Aanvankelijk werd Ricciardo gelinkt aan een mogelijke overstap naar het Alpine F1 team om daar de vertrekkende Fernando Alonso te gaan vervangen maar ook dat scenario lijkt geen werkelijkheid te gaan worden. Ricciardo lijkt dan ook te berusten in een jaar langs de zijlijn.

“Ik heb zeker en vast aanvaard dat ik volgend jaar niet op de startgrid zal staan, dat is oké voor mij,” aldus Ricciardo volgens ‘Fox Sports’.

“Ik heb aanvaard dat ik en mijn management niet alles op alles gaat zetten om gewoon ergens een racezitje te verkrijgen dat niet de moeite loont.”

“Dit is duidelijk een uitdagend jaar gebleken en wanneer ik op de startgrid sta dan wil ik me op een plaats bevinden waarbij ik van het rijden en de omgeving kan genieten.”

“Ik wil niet in de eerste de beste wagen stappen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print