Nyck de Vries ontmoet Helmut Marko in Graz, Colton Herta definitief uit beeld

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Helmut Marko bevestigt dat Colton Herta niet voor AlphaTauri zal racen in 2023 en hij ontmoet Nyck de Vries in het Oostenrijkse Graz.

Slecht nieuws voor de F1-fans uit de Verenigde Staten want volgens welingelichte bronnen van ‘Motorsport-Total’ heeft Red Bull de piste Colton Herta verlaten. Het pijnpunt was het feit dat Herta niet genoeg punten verzameld heeft voor een superlicentie die noodzakelijk is om in de Formule 1 aan de slag te gaan. Red Bull heeft al wekenlang zonder veel succes gelobbyd voor een superlicentie voor Herta en ze lijken nu de strijd op te geven.

Red Bull-teambaas Christian Horner had al laten optekenen dat AlphaTauri-rijder Pierre Gasly richting Alpine mocht vertrekken als aan alle voorwaarden werd voldaan. In Zandvoort liet Horner nog optekenen dat dat niet het geval was maar toch wordt er naarstig gezocht naar een teamgenoot voor Yuki Tsunoda.

Op die manier kwam Herta dus in beeld maar die piste wordt dus nu verlaten en Helmut Marko bekijkt momenteel de verschillende mogelijkheden. Mick Schumacher is alvast niet in beeld en als er geen geschikte kandidaat wordt gevonden om hem te vervangen zal Gasly volgend jaar gewoon nog bij AlphaTauri aan de slag zijn.

Nyck de Vries mocht afgelopen weekend Alex Albon vervangen bij Williams en deed dat met verve. De Nederlander wist meteen in de punten te eindigen en hield zijn teamgenoot Nicholas Latifi, die al aan zijn derde jaar bezig is bij Williams, het hele weekend achter zich.  

Dat is ook Helmut Marko niet ontgaan en vrijdagmiddag heeft hij een ontmoeting gehad met Nyck de Vries op zijn bureau in Graz. Over de inhoud van het gesprek is niets bekend maar vast staat dat Nyck de Vries sinds zijn debuut in Monza gegeerd wild is.

Nog deze maand zal hij een test afleggen met de Alpine van vorig seizoen en ook Williams toont interesse om hem aan te trekken als vervanger van Nicholas Latifi. Het feit dat de Nederlander een verleden bij Mercedes heeft is ongetwijfeld ook een pluspunt.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen