Williams-rijders starten race vanuit de pitlane na problemen met achtervleugel

Williams-rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin zullen niet terug te vinden zijn op de startgrid van de GP van Groot-Brittannië. Beide rijders zullen de race immers vanuit de pitlane aanvatten.


De kwalificatie op het circuit van Silverstone verliep dramatisch voor Williams. Sirotkin spinde en kwam in de grindbak vast te zitten terwijl even later ook Lance Stroll in de grindbak terechtkwam maar er weliswaar uit geraakte.

Bij Williams onderzochten ze beide incidenten en daaruit blijkt nu dat beide spins toe te schrijven zijn aan de nieuwe achtervleugel die niet goed samenwerkte met de vloer van de wagen. Daardoor zat de aerodynamica van de wagen niet goed en begon de wagen plots vreemd te bewegen.

Williams heeft vervolgens besloten om de achtervleugel van beide wagens te vervangen door een oud exemplaar. Meteen werden ook enkele andere onderdelen van de wagen vervangen.

Dit alles is uiteraard een inbreuk op de parc fermé-regels, waardoor beide wagens de race vanuit de pitlane moeten aanvatten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print