Williams verlaat Monaco met lege handen

Beide Williams-rijders beleefden vandaag een klapper van formaat. Zowel Rubens Barrichello als teamgenoot Nico Hulkenberg verdienden dus geen punten.
Rubens Barrichello maakte een opvallend goede start vandaag. De Braziliaan ging meteen voorbij Michael Schumacher en Nico Rosberg. Enkele bochten later zagen we teamgenoot Nico Hülkenberg op een zeer foutieve wijze uit de tunnel komen. De jonge Duitser beleefde een zware crash nadat zijn koppeling hem in de steek zou hebben gelaten.

image

“Ik kende geen al te geweldige start vandaag. Ik diende sowieso al achteraan te starten doordat een probleem met de koppeling van mijn wagen opdook. Plots ging het fout in de tunnel en ik weet nog steeds niet juist welk probleem zich voordeed met de wagen. De wagen voelde goed aan maar ik eindigde al snel in de muur. Ik had de race graag uitgereden om ervaring op te steken. Niets aan te doen”, aldus Hulkenberg.

Teamgenoot Rubens Barrichello beleefde in eerste instantie een sterke wedstrijd. Na het uitvoeren van zijn pitstop liepen de zaken echter plots helemaal anders.

image

“Ik had deze uitslag persoonlijk zeker niet verwacht. Ik kende een geweldige start maar toen ik mijn pitstop uitvoerde voelde de wagen plots niet goed meer aan. Vooral het stuurwiel gedroeg zich erg vreemd. Het probleem werd steeds erger en uiteindelijk ben ik dan gecrasht. We zullen nu analyseren wat er fout is gelopen”, aldus Barrichello.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}