Williams verwacht veel van Robert Kubica

Bij Williams hebben ze dit jaar op zijn minst gezegd een interessante line up met twee jonge wolven Lance Stroll en Sergey Sirotkin. Als reserverijder kozen ze in Grove met Robert Kubica voor iemand die zijn laatste GP betwiste in 2010.

Williams bevestigde vandaag Sergey Sirotkin als tweede rijder naast Lance Stroll. Het is niet van de gewoonte van de renstal uit Grove om met twee onervaren rijders aan te treden maar technisch directeur Paddy Lowe is enthousiast over de toekomst.

“We hebben een strenge en uitputtende selectie doorgevoerd,” aldus Lowe. “Uiteindelijk heeft Sergey het meeste indruk gemaakt op het team met zijn tempo, werklust en technische feedback, zowel op de baan in Abu Dhabi als in de fabriek.”

“Ik ben opgetogen om hem bij het team te hebben als teamgenoot van Lance, die op zijn beurt zijn tweede seizoen bij ons zal rijden. Dit na een paar mooie prestaties in zijn debuutjaar. We hebben een interessante line up voor dit jaar en die zal ons helpen om het maximale uit de FW41 te halen.”

Kubica had vurig gehoopt op een comeback maar is daar slechts gedeeltelijk in geslaagd met een rol als reserverijder, toch verwacht Lowe veel van de Pool.

“Ik wil eerst Robert feliciteren met datgene dat hij bereikt heeft,” gaat Lowe verder. “Na zijn blessures weer fit genoeg worden om een F1-bolide te besturen is al een opmerkelijke prestatie. Er waren maar weinigen die dat voor mogelijk achtten.”

“We verwachten dat Robert veel zal bijdragen op technisch vlak. Met zijn ervaring in het test- en simulatorwerk zal hij in staat zijn om de rijders en de engineers elke race bij te staan. Het is een rijder die ik altijd bewonderd heb en ik ben blij dat hij bij ons in het team zit in 2018,” besluit Lowe.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023