Wolff: “Geen zorgen over rivaliteit tussen Rosberg en Hamilton”

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt de teamstrijd binnen Mercedes aan te kunnen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat er geen ergere rivaliteit zal ontstaan tussen WK-leider Nico Rosberg en eerste achtervolger Lewis Hamilton.
image
Tijdens een interview voor de officiële website van Formule 1, Formula1.com, zegt Wolff, de teambaas bij Mercedes, dat hij zichzelf in staat ziet om de teamstrijd tussen Rosberg en Hamilton te kunnen managen.

“Als we zo verder gaan als voor de zomerpauze, denk ik dat de rijderstitel zal gaan tussen onze rijders Rosberg en Hamilton. Dit zou ervoor zorgen dat het managen van de rivaliteit een stuk makkelijker zou worden”, zegt Toto Wolff.

Wolff verwacht wel dat de rivaliteit tussen beide rijders even intens zal blijven en dat het mogelijk nog erger zal worden. Mercedes heeft ervoor gekozen om zijn rijders zo veel mogelijk tegen elkaar te laten racen op het circuit. Volgens Wolff is tot dusver deze manier van aanpakken goed verlopen. En Wolff heeft ook vertrouwen in de professionaliteit van zijn rijders voor de rest van het seizoen.

“We kunnen er niet omheen dat het voor ons waarschijnlijk moeilijker zal worden om beide rijders in bedwang te houden. Maar ik verwacht dat met deze twee rijders dit nog wel zal meevallen,” vertelt de teambaas van Mercedes. “Rosberg en Hamilton kennen elkaar al sinds de karting en zijn nu nog steeds vrienden.”

Wolff benadrukt wel dat alles afhangt van het feit hoe dominant Mercedes blijft tijdens de rest van het seizoen. Als een ander team, zoals Williams in Oostenrijk, steeds dichterbij komt, zal Wolff ervoor kiezen om zijn rijders voluit te laten gaan. Aan de andere kant, als beide rijders een voldoende grote voorsprong hebben, dan moet Mercedes denken aan de betrouwbaarheid.

Als blijkt dat Mercedes voorop blijft, dan zal het team kiezen om marges in te voeren. Wolff zegt er hier ook bij dat dit niet betekent dat Rosberg en Hamilton elkaar niet meer mogen bekampen.

“Ze kunnen tegen elkaar blijven racen, ook al laten we ze de auto’s niet volledig op de limiet gebruiken. Binnen de marges kunnen ze blijven knokken tegen elkaar, zonder het risico op technische problemen te vergroten.”

Wolff beseft ook dat rijders het liefst de rijderstitel willen.

“Daar draait alles rond voor hen, maar ze moeten ook hun plaats in het team kennen en beseffen dat het team soms voorrang heeft op het eigen belang.” zegt Wolff. Wolff rekent erop dat zowel Rosberg als Hamilton dit goed onthouden.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}