Worden de oefensessies in de F1 binnenkort aangepast of zelfs afgeschaft?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uitspraken van F1-baas Stefano Domenicali leken erop te wijzen dat er plannen waren om de oefensessies in de Formule 1 in de toekomst mogelijk af te schaffen. Er werd uitvoerig over bericht maar het ziet er naar uit dat de F1-baas zijn woorden fout geïnterpreteerd werden.

In gesprek met het Portugese ‘Sport TV’ leek F1-baas Stefano Domenicali te laten verstaan dat hij voorstander was van het afschaffen van de oefensessies: “Voor de engineers zijn de oefensessies erg interessant maar het publiek vindt er niets aan.”

Het leidde tot speculaties dat de oefensessies in de nabije toekomst afgeschaft zouden worden maar niets is minder waar. Wel zou er bekeken worden of de oefensessies relevanter kunnen gemaakt worden alsook of het format met de sprintraces niet nog verder uitgebreid en aantrekkelijker kan gemaakt worden.

Momenteel vinden er tijdens een raceweekend met sprintrace op vrijdag niet twee oefensessies plaats maar een oefensessie en een kwalificatie, wat uiteraard aantrekkelijker is voor de aanwezige fans op het circuit. Ook zou er bekeken worden of er ook tijdens de oefensessies geen beloningen of wk-punten uitgedeeld kunnen worden.