Wordt de GP van India afgelast?

Onheilspellende berichten over de GP van India bereikten vandaag de F1-paddock. De Hoge Raad van India bekijkt immers of de race dit weekend wel kan doorgaan.
image
De GP van India stond reeds ter discussie. In 2014 staat hij niet op de F1-kalender omdat de GP van India in 2015 in het voorjaar zou moeten plaatsvinden. Een race in het najaar en vervolgens enkele maanden later opnieuw al een GP van India in het voorjaar, dat zou te veel van het goede zijn. Bernie Ecclestone besliste daarom om de GP van India in 2014 van de kalender te halen, maar Vicky Chandhok liet reeds weten dat hij vreesde dat de GP van India niet meer op de F1-kalender zou terugkeren (Lees: “Ik vrees voor de toekomst van de GP van India” ).

Maar het kan steeds erger want de Hoge Raad bekijkt nu in India of de race komende zondag wel kan doorgaan. Het circuit waarop de race verreden zou moeten worden heeft immers nog een erg hoge belastingschuld. De Hoge Raad beslist morgen of de race wel kan doorgaan alvorens deze schulden aangezuiverd zijn. De organisatoren van de GP van India zouden bovendien ook nog niet al hun verplichtingen ten aanzien van de belastingdienst gedaan hebben en dit met betrekking tot de GP van India die vorig jaar werd georganiseerd.

Het is voorlopig afwachten wat de Hoge Raad zal beslissen. Indien de Hoge Raad echter beslist dat de achterstallige belastingschulden onmiddellijk betaald moeten worden en de organisatoren en het circuit deze niet kunnen betalen dan kan dit leiden tot een afgelasting van de GP van India. Dat de Hoge Raad voor niets terugdeinst mag duidelijk zijn. Twee jaar geleden werd een groot deel van de ticketverkoop immers stilgelegd omdat er ook toen een belastingschuld was.

Het zou alvast geen goed nieuws zijn voor een eventuele terugkeer van India op de F1-kalender, laat staan dat Bernie Ecclestone ermee zou kunnen lachen. Of zou Bernie zelf even bijpassen om de Formule 1 geen gezichtsverlies te laten lijden?
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”india_headline.jpg”;}
Onheilspellende berichten over de GP van India bereikten vandaag de F1-paddock. De Hoge Raad van India bekijkt immers of de race dit weekend wel kan doorgaan.