Wordt F1-titelstrijd Hamilton-Verstappen beslist met een crash zoals tussen Ayrton Senna en Alain Prost?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bestaat de kans dat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton voor situaties zorgt zoals vroeger tussen Alain Prost en Ayrton Senna die elkaar in een verbeten titelstrijd van de baan ramden.

Met nog vijf races te gaan heef Max Verstappen momenteel een voorsprong van twaalf punten op Lewis Hamilton. Eerder tijdens het seizoen kwam het al meermaals tot incidenten tussen hen, volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff valt niet uit te sluiten dat zoiets opnieuw voorvalt en dan vooral tijdens een seizoensfinale waarbij de wereldtitel op het spel zou staan.

“Mocht het tot het scenario komen waarin ze tijdens de laatste race in Abu Dhabi tegen elkaar racen voor de wereldtitel, wie er zich ook vooraan bevindt, die gaat sowieso hetzelfde proberen als in de jaren van Senna en Prost,” vertelt Wolff tegenover de ‘Daily Mail’.

“Wat gebeurde er in Monza? Verstappen reed Lewis eruit omdat hij op het punt stond om ingehaald te worden en omdat Lewis sneller was. En zoiets valt absoluut te begrijpen.”

“Wanneer je voor het kampioenschap aan het racen bent en je ziet het uit je handen glippen omdat de andere rijder je aan het inhalen is, wat kan je anders doen dan er voor te zorgen dat hij je niet inhaalt?”

“We hebben het in het verleden gezien met Michael Schumacher en Jacques Villeneuve, we hebben het twee keer gezien tussen Ayrton Senna en Alain Prost.”

De verleiding om de andere rijder van de baan te rammen kan soms groot zijn, de Mercedes-motorsportbaas zal naar eigen zeggen nooit dergelijke instructie geven.

“Ik zou nooit voorstellen om bewust tegen een andere rijder te crashen. Maar als ze de laatste race ingaan, en wie er ook voorop ligt in de titelstrijd, er zal bijzonder hard geracet worden.”

“En ik denk niet dat je het onder controle kan houden. Hamilton en Verstappen, ik denk niet dat je ze onder controle kan houden, het zijn twee gladiatoren in hun F1-bolides.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022