“De nieuwe F1-bolides zullen in 2022 tot twee seconden trager zijn”

F1
F1

De nieuwe F1-bolides waarmee er vanaf volgend seizoen zal geracet worden zullen een halve tot twee seconden trager zijn dan de huidige F1-bolides.

Volgend jaar wordt er met F1-bolides gereden die in vergelijking met de huidige generatie F1-bolides 40 kg zwaarder zijn en ook ‘simpeler’ gebouwd zijn. Er zullen veel minder complexe voor- en achtervleugels gebruikt worden en dit alles moet resulteren in intensere gevechten op de baan.

De reglementswijzigingen zullen echter ook resulteren in ’tragere’ wagens. Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer zei in 2019, nadat de nieuwe regels waren voorgesteld, dat de nieuwe F1-bolides vijf tot zeven seconden trager gingen zijn. Ondertussen is Szafnauer van mening dat het verlies aan snelheid beperkt zal blijven tot een halve tot twee seconden.

“Het zal van het circuit afhangen. Ik denk dat we op sommige circuits ongeveer even snel zullen zijn als dit jaar terwijl we op andere circuits trager zullen zijn,” aldus Szafnauer tegenover ‘Racefans’. “Mijn voorspelling van vijf tot zeven seconden was destijds toen we nog niet diep in ons ontwikkelinsgprogramma gedoken waren.”

“Ik denk dat we veel dichter bij de rondetijden van dit jaar zullen zitten, zelfs op de circuits waarop we trager zullen zijn. Het zal op sommige plaatsen een halve seconde verschil zijn, terwijl het op andere circuits één tot twee seconden zal zijn.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022