Williams: “We gaan met achterstand aan het F1-seizoen 2022 beginnen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Bij Williams verwachten ze zich aan een moeilijke start van het F1-seizoen 2022 waarin er met volledig andere F1-bolides wordt gereden. Williams zal immers niet deelnemen aan de test na afloop van het F1-seizoen en dat kan een belangrijke handicap worden.

Na de laatste race van het seizoen vindt er op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi nog een tweedaagse ‘Young Driver Test’ plaats. Daarnaast zullen de teams ook nog eens de nieuwe 18-inch banden kunnen uittesten.

Belangrijke afwezige zal echter Williams zijn aangezien ze niet over een zogenaamde ‘mule-car’ beschikken om met de 18-inch banden te testen. Williams nam eerder tijdens het seizoen ook niet deel aan de verschillende bandentests van Pirelli.

“Jammer genoeg zullen we niet deelnemen,” aldus Dave Robson, hoofd van de afdeling ‘vehicle performance’ bij Williams.

“We zullen daar niet rijden aangezien we geen ‘mule-car’ hebben en dat weerhoudt ons ervan om deel te nemen aan de test.”

“Van wat ik begrijp mag je niet deelnemen als je geen ‘mule-car’ hebt. We zullen er dus niet zijn.”

Williams gaat dus minder goed voorbereid de winterperiode in en dat zal ongetwijfeld ook zijn gevolgen hebben voor op zijn minst het begin van het F1-seizoen 2022. Omwille van financiële redenen zegde Williams destijds niet toe om net als de overige teams te testen met een ‘mule-car’.

“We weten dat een ‘mule-car’ voordelen zou hebben maar jammer genoeg, toen we moesten toezeggen, hadden we niet de middelen om dat te doen,” aldus Robson.

“Het was een beslissing die zeer lang geleden werd genomen en daar kunnen we nu niets meer aan doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print