“Het was goed dat George Russell vorig jaar zijn eerste race bij Mercedes niet won”

Williams Racing
Williams Racing

Volgens Gwen Lagrue, die bij Mercedes het programma voor jonge rijders begeleidt, is het uiteindelijk een goede zaak dat George Russell vorig jaar als vervanger van Lewis Hamilton de GP van Sakhir niet wist te winnen.

Nadat Lewis Hamilton eind vorig jaar positief testte op het coronavirus COVID-19 mocht George Russell tijdens de GP van Sakhir invallen voor Hamilton. Ondanks de zeer beperkte voorbereiding presteerde Russell bijzonder sterk.

Russell greep net naast de polepositie maar verschalkte Bottas bij de start en leek lange tijd op weg naar de overwinning. Tot een pitstop-blunder er voor zorgde dat Russell de bijna zekere overwinning verloor.

“Hij deed alles wat noodzakelijk was om die race te winnen maar hij won hem niet,” vertelde Lagrue tegenover ‘GP Racing’.

Na afloop van de racen waren niet alleen heel wat fans maar ook George Russell bijzonder ontgoocheld. Toch is Gwen Lagrue er van overtuigd dat het uiteindelijk goed was voor Russell dat hij die race toch niet wist te winnen.

“In mijn ogen, en dat zal volgens veel mensen onnozel klinken, maar ik denk dat het een goede zaak is dat hij die race niet won. Hij won dat weekend enorm veel zaken, deed veel ervaring op. Maar hij won de race niet, jammer voor hem en het team.”

“Maar in mijn ogen, en gezien het groeiproces en het feit dat George een toekomstig wereldkampioen is, is het een goede zaak dat hij de race niet won.”

Russell heeft volgens Lagrue door zijn nederlaag in de Mercedes F1-bolide geleerd dat het na zijn overstap van Williams naar Mercedes ook niet allemaal zomaar vanzelf zal gaan.

“Misschien dat hij dat wanneer je in een Mercedes rijdt, dat je dan een voordeel hebt dat je het leven makkelijker maakt, dit omdat de performance van Mercedes vorig jaar een stuk beter was dan vorig jaar,” aldus Lagrue.

“Hij heeft tijdens dat jaar zoveel geleerd. Het is zoals een spons, je krijgt heel wat informatie, besteed heel wat aandacht aan al de details en projecteerde zichzelf. ‘Oké, dit is waarschijnlijk mijn toekomstig team, ik moet iedereen kennen’.”

Russell was toen nog niet zeker van een toekomstig racezitje in de Formule 1, iets dat ondertussen dus wel het geval is want hij zal volgend jaar Bottas vervangen en de teamgenoot van Lewis Hamilton zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022