Carlos Sainz: “Ik ben nog aan het leren om ‘Ferrari-taal’ te spreken”

Ferrari
Ferrari

Tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari doet Carlos Sainz het veel beter dan de meesten hadden verwacht. Ook Sainz zelf is uiteraard erg blij met zijn seizoen tot dusver, al moeten er sommigen dingen nog wel beter, zowel op als naast de baan.

Op de baan benadert Sainz tegen veel verwachtingen in Charles Leclerc, die voorafgaand aan het seizoen volgens de meesten een duidelijke nummer 1-status had. Naast de baan beseft Carlos Sainz echter ook dat hij als Ferrari-rijder nog beter moet leren wat hij best wel en niet kan zeggen.

“Het is interessant om te zien hoe ‘klein nieuws’ opeens ‘groot nieuws’ kan worden omdat je Ferrari bent, of deel uitmaakt van Ferrari,” vertelt Sainz tegenover het Britse ‘Autosport’.

“Dit gebeurt in Italië erg vaak en ik moet nog leren hoe ik hiermee moet omgaan.”

‘Ferrari-taal’ spreken, wat hij wel en niet kan zeggen dus, of hoe hij best iets kan verwoorden zonder dat er grote headlines van gemaakt worden.

“Ik ben nog aan het leren hoe ik op bepaalde vlakken dingen moet zeggen. Door dingen anders te verwoorden kunnen het plots immers grote headlines worden.”

“Als rijder probeer ik mezelf te leren hoe ik met zo’n situaties moet omgaan want dat is niet eenvoudig.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print