F1 overweegt om meer punten toe te kennen tijdens sprintraces

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Dit seizoen experimenteert de Formule 1 tijdens drie raceweekends met het concept van de sprintrace. Volgend seizoen krijgen we niet alleen meer sprintraces, de kans is ook groot dat er meer punten toegekend zullen worden.

Tijdens een sprintrace worden er momenteel enkel punten toegekend aan de top drie van de race. Daar komt volgend seizoen dus mogelijk verandering in, zo laat Ross Brawn weten. Daarnaast wordt er ook nog nagedacht om enkele kleine andere zaken tijdens de raceweekends te wijzigen.

“Er wordt veel gepraat over omgekeerde startgrids enzovoort. Het zou volgens mij redelijk opwindend zijn maar ik denk dat het een stap te ver is. Er zijn echter enkele zaken die ter discussie op tafel liggen,” aldus Brawn.

“De polepositie op vrijdag: het is niet echt populair dat er geen pole positie wordt toegekend op vrijdag dus dat staat op onze agenda.”

“De naam van de ‘sprintkwalificatie’, aangezien we het allemaal een race noemen. De naam van het evenement is iets dat we willen uitklaren en verduidelijken.”

“En dan is er nog het puntensysteem op zaterdag, dat we iets uitdagender willen maken zodat het de rijders meer zal aanzetten om te racen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022