Yuki Tsunoda: “Ik wist niet dat ik aan de leiding van de race reed”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Abu Dhabi reed Yuki Tsunoda voor het eerst in zijn carrière aan de leiding van een F1-race maar Tsunoda wist naar eigen zeggen zelf niet dat hij aan de leiding reed.

Yuki Tsunoda zette alles op alles op te proberen AlphaTauri aan de zevende plaats in het constructeurskampioenschap te helpen. Tsunoda was één van de weinige rijders die op een eenstopper de race uitreed, daardoor kwam hij op een bepaald moment zelfs aan de leiding van de race.

“Ik heb alles gegeven,” vertelde Tsunoda na afloop van de race. “Om eerlijk te zijn wist ik niet dat ik aan de leiding reed, ik ben er redelijk verrast door.”

“Als ik terugkijk op de eerste helft van het seizoen hadden we nooit gedacht dat ik aan de leiding reed. We zijn dan ook ongelooflijk verbeterd doorheen het seizoen, bijna iedere race hadden we upgrades, het is gek en ze verdienen het.”

“Ik heb Franz (Tost) niet het grootste cadeau kunnen geven maar ik heb alles gegeven en op zijn minst heeft mijn performance mijn appreciatie voor hem getoond.”

Tsunoda verwijst daarmee dat hij graag AlphaTauri aan de zevende plaats in het constructeurskampioenschap had willen geven. Uiteindelijk kwam AlphaTauri enkele punten te kort en ging de zevende plaats naar Williams.