Yuki Tsunoda: “Met Nyck de Vries als teamgenoot is het anders dan met Pierre Gasly”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda heeft met Nyck de Vries dit jaar een nieuwe teamgenoot. De Japanner had een erg goede relatie en band met Pierre Gasly maar ook met Nyck de Vries verloopt de samenwerking naar eigen zeggen erg goed.

“Het gaat goed met Nyck,” aldus Tsunoda tegenover de ‘Beyond The Grid podcast’. “We waren al vrienden voor we teamgenoten werden. We zijn misschien al drie jaar vrienden. De eerste keer dat we elkaar ontmoet hebben was tijdens een vlucht naar Monaco. Ik ken Nyck sinds de karting.”

“Ik zag in magazines dat Nyck heel wat kampioenschappen won, dus ik kende hem al wel. Maar ik heb hem nooit benaderd of gezien en de eerste keer dat we elkaar benaderd hebben nam hij het initiatief na mijn polepositie in de Formule 2. Hij plaatste een bericht op Instagram en feliciteerde me.”

“Ik had dat niet verwacht en sindsdien heb ik hem meer gevolgd en hebben we een beetje via Instagram gesproken. We slaagden er nooit in om elkaar in het echt te spreken, tot drie jaar geleden in Monaco.”

Naast de erg goede band heeft Yuki Tsunoda ook al veel geleerd van zijn nieuwe teamgenoot, ook al is Tsunoda de meest ervaren van beide rijders.

“Op stratencircuits deed hij het altijd geweldig en reed hij zeer dicht bij de muur, dat heeft hij van in de Formule E denk ik,” aldus Tsunoda. “Ik ben ook onder de indruk van de feedback die hij aan het team geeft. Hij is erg specifiek en geeft veel informatie over de wagen. Ik heb al erg veel van hem geleerd en blijft ook veel leren van hem.”

Volgens Tsunoda is de relatie met Nyck de Vries ook anders dan die met voormalig teamgenoot Pierre Gasly.

“Het is zeker en vast anders. Pierre was meer zoals een broer voor mij, hij was zeer open,” vertelt Gasly. “Misschien was hij soms te open. Ik voelde me gewoon zeer, zeer comfortabel met Pierre. Met Nyck heb ik ook een goede relatie. We lachen vaak met elkaar.”

“Ik zou niet zeggen dat hij zoals een broer is maar is echt een zeer, zeer goede vriend.”