Zak Brown: “Er is geen garantie dat alle F1-races zullen plaatsvinden”

Volgens McLaren-CEO Zak Brown bestaat het risico dat de Formule 1 niet het aantal beoogde races op de herziene F1-kalender 2020 zal kunnen afwerken. Het is echter belangrijk voor de teams, de fans en bij uitbreiding de volledige Formule 1 dat er opnieuw geracet wordt.


De Formule 1 streeft naar een nieuwe F1-kalender 2020 met 15 tot 18 races. Het coronavirus verspreid zich wereldwijd echter nog steeds zeer snel en intens, wat een risico inhoudt voor de F1-kalender.

“Er is geen garantie dat we het aantal races kunnen afwerken waarop we jopen,” aldus Brown tijdens de ‘F1 Nation podcast’ van de officiële F1-website.

“Ik denk en hoop dat het zo zal zijn, maar we zullen niet naar het normale leven terugkeren omdat we terug beginnen te racen. We moeten voorzichtig zijn, zeer geduldig zijn, de regels volgen en erg conservatief zijn.”

Uiteraard kijkt ook Brown, net als de teams, rijders en F1-fans er naar uit dat er opnieuw geracet zal worden. Volgens Brown zullen de F1-races de mensen helpen om hun gedachten te verzetten.

“We kijken er natuurlijk allemaal naar uit om terug te gaan racen,” aldus Brown. “Ik denk dat de sport over de hele wereld ook een goede heler kan zijn. De kijkcijfers en het aantal volgers zal zeer groot zijn, je kan maar een aantal keer naar de herhalingen kijken!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}