Verstappen: “We hadden vertrouwen in een goede start van het seizoen”

Het begin van het F1-seizoen 2020 komt er binnen enkele dagen eindelijk aan, maar in maart zag het er volgens Max Verstappen ook enorm goed uit voor Red Bull en hemzelf.


Na sterke wintertests leek Red Bull Racing bij het begin van het F1-seizoen in Australië meteen mee voor de prijzen te kunnen gaan strijden. Maar plots werd in allerlaatste instantie het raceweekend in Australië geannuleerd.

Het was het begin van de ene na de andere races die door het coronavirus werd geannuleerd of uitgesteld. Ondertussen zijn we meer dan drie maanden verder en tast iedereen toch nog iets meer in het duister over de onderlinge krachtsverhoudingen.

“We hadden erg veel vertrouwen erin dat we het seizoen goed konden starten,” adus Verstappen in een video van ‘Ziggo Sport’.

“Toen zijn we natuurlijk naar Australië afgereisd, we gingen er eigenlijk vanuit dat we gingen beginnen. Net voordat de vrijdagtrainingen begonnen kwam natuurlijk het nieuws naar buiten dat het weekend niet doorging.”

Voor Verstappen en Red Bull was dat een serieuze domper want al eerder bleek dat zij één van de teams waren die voorstander waren van het laten voorgaan van het raceweekend in Australië. Verstappen begrijpt echter wel dat het allemaal noodzakelijk was.

“Natuurlijk is het balen dat het seizoen niet kon beginnen, maar uiteindelijk vond ik dat minder belangrijk dan wat er aan de hand was in de wereld,” aldus Verstappen.

“Toen we eenmaal thuiskwamen gingen we heel gauw in lockdown. Het is raar, je probeert er het beste van te maken. Ik heb dat opgelost door veel in de simulator te zitten. Het is natuurlijk hopen dat je zo snel mogelijk weer in een auto kan zitten.”
a:0:{}
Lewis Hamilton is blij dat heel wat van zijn collega’s voorafgaand aan de race ‘geknield’ hebben. Hamilton wil echter ook het verhaal uit de wereld helpen dat hij andere rijders zou gevraagd hebben om te knielen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023