Zak Brown: “F1 moet de regels aanpassen zodat dit nooit meer gebeurt”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-baas Zak Brown meent dat de Formule 1 haar regels met betrekking tot het minimum aantal ronden moet aanpassen om te voorkomen dat we nog eens zo’n debacle krijgen zoals tijdens de GP van België.

Er werden minstens twee ronden ‘geracet’ waardoor er volgens artikel 6.5 van het sportief reglement halve punten toegekend konden worden. Ook al gebeurde alles achter de safety car, er was aan de minimum vereisten voldaan om een einduitslag op te stellen.

“Dit was een teleurstellende dag,” vertelde McLaren-baas Zak Brown in een video op Twitter waarin hij zich tot de fans richtte.

“We wilden racen, de rijders wilden racen, en uiteraard weten we dat jullie een race wilden zien en dat jullie die niet te zien kregen.”

“De FIA heeft alles gedaan om tot een race te komen. Ze kunnen het weer niet controleren. Ze moeten de veiligheid van de rijders voorop stellen, onder deze omstandigheden kon er niet geracet worden.”

“Ik denk niet dat er iemand zal zeggen dat er onder deze weersomstandigheden kon geracet worden. We hebben echter nood aan een betere oplossing voor de sport.”

Brown is dan ook van mening dat de Formule 1 actie moet ondernemen en dat de regels moeten aangepast worden zodat een fiasco zoals dat van zondag niet meer gebeurt.

“Wanneer zo’n situatie zich voordoet dan zou het resultaat geen race van drie ronden achter de safety car mogen zijn,” aldus Brown.

“Dat is dat we regels zeggen. Maar ik denk dat we de regels moeten herzien, door ons allemaal. We moeten leren uit wat er vandaag is gebeurd en beseffen wat we anders zouden doen als we nogmaals zo’n situatie hebben, of dat de dag nadien racen is, of dat het terugkeren is.”

“Het is erg gecompliceerd door het schema dat we hebben maar ik denk niet dat iemand met een goed gevoel kan zeggen dat dit een race was.”

“We zullen aan de slag gaan en laat ons hopen dat dit nooit meer gebeurt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021