Sebastian Vettel: “Punten geven? Wat een grap is dat!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Net als verschillende andere rijders vindt Sebastian Vettel het belachelijk dat er voor de GP van België punten zijn uitgedeeld.

Vettel begrijpt niet dat er voor enkele rondjes achter de safety car een klassement is opgemaakt waarbij er dan ook nog eens punten zijn toegekend die meetellen voor het kampioenschap.

“Dit is echt een grap,” zei Vettel. “Als je beloond wil worden voor de kwalificatie dan moet je punten geven voor de kwalificatie.”

“Wat hebben we vandaag gedaan? Ik weet het niet. Ik dacht dat je minstens 25 procent van de race moest afwerken om punten te krijgen.”

Na de crash van Lando Norris tijdens de kwalificatie uitte felle kritiek op de wedstrijdleiding dat Q3 ondanks slechte weersomstandigheden toch was gestart. Vettel had gisteren dan ook alle begrip voor het feit dat er in de gegeven weersomstandigheden niet echt geracet werd, maar hoe alles werd afgehandeld om toch punten te kunnen geven, daarover was hij dus minder te spreken.

“Niemand wil dat er iemand gewond geraakt,” aldus Vettel. “We willen in de wagen niet gewond geraken en we willen ook niet dat de fans gewond geraken. Dat is onze belangrijkste prioriteit.”

“Het is dan ook geen populaire beslissing maar wel gezien de omstandigheden wel de juiste beslissing,” besloot Vettel.