F1 overweegt aanpassing reglement na controversiële GP van België

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de controverse die is ontstaan rond de GP van België overweegt de Formule 1 om haar reglement aan te passen om een herhaling van het debacle van afgelopen zondag in Spa-Francorchamps te voorkomen.

De Formule 1, de FIA en de wedstrijdleiding kregen felle kritiek van verschillende rijders, teams, F1-insiders en uiteraard ook de fans dat de race uiteindelijk niet geannuleerd of verplaatst werd maar wel met enkele rondjes achter de safety car werd afgewerkt.

Door de race achter de safety car af te werken was er officieel sprake van een ‘race’ waardoor er naast financiële belangen ook sportieve belangen gevrijwaard werden. Zo kon er immers een officieel klassement opgemaakt worden en werden er halve punten toegekend aan de top tien van de race.

Bij de Formule 1 valt de kritiek alvast niet in dovemansoren en lijkt men te beseffen dat er inderdaad iets aan het reglement gewijzigd moet worden.

Volgens Michael Masi, die zondag als racedirecteur tijdens de GP van België de beslissingen moest nemen, zal er de komende weken besproken worden hoe het in de toekomst anders moet.

“Ik denk dat we na dit raceweekend tijdens onze volgende meeting over volgend jaar heel wat dingen zullen bespreken,” aldus Masi volgens ‘Racefans’.

“De FIA zal samen met de tien F1-teams overleg plegen om te kijken hoe we de regels van de Formule 1 kunnen aanpassen. We zullen doorheen verschillende scenario’s gaan en zien wat iedereen denkt.”

“Er is veel bereidheid tot samenwerking en de wil is er om het voor iedereen die hierbij betrokken is te verbeteren. Als dat een andere benadering is dan zullen we daarnaar kijken en we zullen alles in overweging nemen, we zullen alles grondig bestuderen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print