Zak Brown is ambitieus na slechte seizoensstart: “Dit moet het doel van McLaren zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Slechts 14 punten tijdens de eerste vijf raceweekends van het nieuwe F1-seizoen. Dat resulteert in een bijzonder slechte seizoensstart voor McLaren maar volgens McLaren CEO Zak Brown is er dit seizoen nog voldoende tijd om de situatie recht te trekken.

Momenteel staat McLaren gedeeld vijfde in het kampioenschap bij de constructeurs, het heeft evenveel punten als concurrent Alpine. Volgens Zak Brown wacht McLaren een intense strijd met Alpine en daarvoor zal het alles op alles moeten zetten.

“We hadden graag in de top vier van het kampioenschap gestaan maar tegen de tijd dat we snel genoeg zijn zal de kloof wat het aantal punten betreft waarschijnlijk te groot zijn om nog bij te benen,” vertelde Brown tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “In realiteit vechten we met Alpine voor de vijfde plaats, al zijn de anderen niet erg ver verwijderd.”

“Het is ons doel om ons in de top vier te mengen tegen het einde van het jaar, maar gezien de voorsprong van onze concurrenten en onze eigen trage start zullen we waarschijnlijk zelf niet als vierde in het kampioenschap kunnen eindigen.”

“We vechten voor de vijfde plaats en het is ons doel om tegen het einde van het jaar voor de top vier te strijden zodat we een betere wagen hebben om volgend jaar mee te beginnen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print