Helmut Marko waarschuwt: “Red Bull heeft geen ‘snelheidsvoordeel’ in Monaco”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Andere jaren zou Red Bull vaak als grote favoriet naarMonaco afzakken omdat het vaak op ‘bochtige circuits’ een voordeel had, dergelijke circuits pasten immers vaak beter bij de Red Bull F1-bolide. Dit jaar waarschuwt Dr. Helmut Marko echter dat Red Bull haar zogenaamd ‘snelheidsvoordeel’ in Monaco niet zal hebben.

Red Bull presteert dit seizoen immers bijzonder sterk op circuits waar er tegen hoge snelheid geracet wordt, of waar een lang recht stuk is waar DRS de Red bull F1-bolide een extra voordeel geeft. Niets van dit alles in Monaco en daarom moet Red Bull volgens Marko op haar hoede zijn. Vooral van Ferrari verwachten ze bij Red Bull tegenstand in Monaco.

“We kunnen in Monaco onze sterke punten niet benutten,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’. “Wie vooraan rijdt bepaalt de snelheid. De bandenslijtage is hier niet van belang. Er zijn geen rechte stukken en er is geen snelheidsvoordeel.”

“Het grootste voordeel is het snel op temperatuur krijgen van de banden en dat kan beslissend zijn tijdens het kwalificatierondje.”

Marko kijkt er naar uit om te zien hoe sterk Ferrari zal presteren in Monaco.

“Wat we tot dusver gezien hebben is dat Ferrari in de trage bochten soms sneller is dan Red Bull. Het zal opwindend zijn, laat ons zien wat het geeft,” besluit Marko.