Zak Brown onthult waarom contractverlenging Lando Norris vlak voor sensationele Hamilton-transfer werd bekendgemaakt

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na het nieuws dat Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari zou overstappen viel te horen dat McLaren net op tijd Lando Norris een contractverlenging had laten ondertekenen maar volgens McLaren-baas Zak Brown was niets minder waar.

Het was eind januari toen McLaren officieel liet weten dat het contract van Lando Norris bij het team verlengd was. Kort daarna volgde het nieuws dat Hamilton eind dit jaar afscheid zou nemen bij Mercedes en naar Ferrari zou overstappen. Op het eerste zicht leek de beslissing net op tijd te zijn geweest maar Zak Brown laat weten dat er al veel eerder een overeenkomst was bereikt.

“Nee, we hebben Norris eigenlijk niet toen pas aangekondigd,” reageert Zak Brown tijdens de ‘Beyond The Grid-podcast’ op de vraag of de bekendmaking van de contractverlenging van Norris iets te maken had met het nieuws van de overstap van Hamilton naar Ferrari. “We hadden hem eigenlijk eind vorig jaar al gecontacteerd maar we wilden de aankondiging pas doen wanneer hij er terug was.”

“We wilden geen papieren persbericht de wereld uitsturen. Ik denk dan ook dat veel mensen ‘oh op het nippertje’ dachten? De realiteit was echter dat hij al enkele maanden daarvoor getekend had.”