Zandvoort ontkent: “Er komt geen tweede F1-race in Nederland”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen waren er speculaties dat er plannen zouden zijn om een tweede F1-race in Nederland te organiseren, namelijk in Assen. In Zandvoort drukken ze die speculaties meteen de kop in want zij hebben een zogenaamd ‘exclusiviteitscontract’.

Voorafgaand aan de comeback van de F1-race in Zandvoort vorig jaar werd er een strijd gevoerd met Assen. Uiteindelijk keerde de F1 terug naar Zandvoort maar ook in Assen wensten ze nog steeds een plaats op de F1-kalender te veroveren.

De voorbije dagen werd er dan ook gespeculeerd dat er in Assen een tweede F1-race zou kunnen plaatsvinden. Volgens Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit Zandvoort, moet Assen zich echter geen illusies maken.

“De Formule 1 zit bij ons, die exclusiviteit is contractueel vastgelegd,” aldus Prins Bernhard van Oranje tegenover ‘Formule1.nl’.

“Als wij ermee zouden stoppen, dan is voor iedereen alles weer beschikbaar. Maar we zijn nu vooral gefocust op de komende Grand Prix.”

Geen twee F1-races in Nederland dus, al lijkt dat sowieso moeilijk gezien het feit dat de F1-kalender nu al propvol zit.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner