“Zelfvertrouwen Carlos Sainz kreeg een boost door ‘familiale’ sfeer bij McLaren”

Volgens McLaren-baas Zak Brown is Carlos Sainz de voorbije twee seizoenen bij McLaren enorm gegroeid als rijder en dat had de Spanjaard grotendeels te danken aan de ‘familiale’ sfeer die er binnen het team heerste.


Na de breuk met Red Bull, waar Sainz niet gepromoveerd werd van Toro Rosso naar Red Bull, belandde Carlos Sainz uiteindelijk bij McLaren. Het jaar voorafgaand aan de breuk met Red Bull werd Sainz nog wel een jaar uitgeleend aan Renault.

Het was echter pas bij McLaren dat Sainz echt wist door te breken en op het vlak van prestaties enorm mooie dingen liet zien. Aan de basis van die groei van Sainz ligt volgens Zak Brown de ideale omgeving die McLaren voor Sainz creëerde.

“Hij is iemand die enorm toegewijd is, maar ik herinner me dat hij een probleem kende tijdens zijn eerste raceweekend voor ons in 2019 in Australië. Na de kwalificatie ging ik naar hem,” aldus Brown.

“Ik vertelde hem dat hij bezig was aan een superrondje, maar dat hij gewoon werd verschalkt, ik denk dat het iets was met Kubica zijn band ofzo.”

“Ik zei onmiddellijk tegen heb dat ‘hij geweldig was, dat we allemaal wisten wat er gebeurd was’. Hij vertelde me toen dat hij het enorm apprecieerde, dat er normaal nooit iemand naar hem toe kwam om zoiets te zeggen.”

Volgens Brown ligt bij veel rijders dan ook de sleutel tot succes in wat er rondgaat in hun hoofd.

“Hij is een extreem toegewijd iemand, maar ik denk dat je bij atleten hun psyche moet zien te begrijpen, wat er voor zorgt dat ze presteren,” aldus Brown.

“We zijn allemaal verschillend dus ik denk dat je je aan het individu moet zien aan te passen. Hoe je met Lando werkt is anders dan hoe je met Carlos werkt, met Fernando Alonso werk je dan ook weer helemaal anders.”

“Ik denk dan ook dat sommige teams, niet alle teams, zeggen van ‘dit is hoe we werken, je moet je aan ons aanpassen’, en dat werkt voor sommige rijders. Bij McLaren vind ik echter dat we een familiale sfeer gecreëerd hebben waardoor we ons snel aan elkaar aanpassen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022