Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton wil meer van thuis uit werken

Lewis Hamilton heeft tijdens een interview met ‘BBC’ laten verstaan dat een van de voorwaarden voor een nieuw contract bij Mercedes is dat hij tussen de races meer van thuis kan werken.


Iedereen is er wel van overtuigd dat een nieuwe overeenkomst tussen Lewis Hamilton slechts een kwestie van tijd is. Verwacht wordt dat er vanaf nu ook wel schot in de zaak zal komen nadat hij afgelopen weekend in Turkije voor de zevende keer wereldkampioen geworden is. Er zijn echter nog een aantal punten die moeten besproken worden.

“Ik zou graag blijven, ik wil hier zijn en ik voel me nog steeds jong,” zei Hamilton. “Ik voel me nog steeds energiek en ik ben nog steeds hongerig.”

“Dit jaar is gebleken dat je bijvoorbeeld van huis uit kunt werken. Dus ik weet zeker dat er veel Zoom-data in het contract zullen staan in plaats van dagen dat ik fysiek aanwezig moet zijn, wat betekent dat ik minder moet vliegen.”

“Tijd met vrienden en familie zijn het belangrijkste,” voegde hij eraan toe. “Als we meer gaan reizen wil ik mijn familie meenemen, herinneringen met hen maken en gewoon genieten van elkaars gezelschap. Dit jaar heb ik ze niet kunnen zien en dat was gewoon het moeilijkste.”

Met twee races in Bahrein en een in Abu Dhabi op drie weken tijd komt er nog een drukke periode aan en Toto Wolff heeft al laten verstaan dat de mogelijkheid bestaat dat er nog geen witte rook is voor het einde van het seizoen.

Naast het feit dat hij in het huidige seizoen record na record verbeterd heeft staat 2020 voor Hamilton ook in het teken van de strijd voor meer diversiteit en tegen racisme. Eerder dit jaar richtte hij een commissie op die moet zorgen voor meer diversiteit in de Formule 1 en hij wil zich daar voor de volle honderd procent blijven voor inzetten.

“Je wilt dat mensen de positie verdienen,” legde hij uit. “Niemand wil het in de schoot geworpen krijgen, we willen geen positie creëren om deze teams te dwingen om alleen maar mensen in te huren, minderheden om een plaats in te nemen.

“We willen een kans creëren voor die individuen die daadwerkelijk opgeleid zijn en het recht hebben verdiend om daar te zijn.”

“Ik wil eerst uitzoeken wat het echte probleem is, zodat we het efficiënt kunnen oplossen. Ik werk samen met de Royal Academy of Engineering in Londen, we hebben een ongelooflijke commissie. Geweldige mensen, het zijn allemaal academici, sommige mensen werken op het terrein in zwarte gemeenschappen, sommige in de politiek.”

“Dit onderzoek dat we doen is proberen te begrijpen waarom er een gebrek is aan jonge zwarte kinderen die zich aanmelden voor wetenschappelijke, technologische, technische en wiskundige studierichtingen. Wat zijn de barrières?”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print