Zieke Oscar Piastri overleefde GP van Azerbeidzjan op vier sneden toastbrood: “Het was erg zwaar”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Voor de Australiër Oscar Piastri was Azerbeidzjan een raceweekend om snel te vergeten. Piastri voelde zich ziek en overleefde de race op zondag naar eigen zeggen met slechts vier sneden toastbrood achter de kiezen.

Op zaterdag eindigde Piastri als tiende tijdens de sprintrace, waarna hij de mediasessie van McLaren skipte om te kunnen rusten en opnieuw op krachten te komen. Op zondag voelde Piastri zich naar eigen zeggen beter maar ook dan finishte hij buiten de punten.

“Vandaag voelde ik me waarschijnlijk het beste van gans het weekend,” vertelde Piastri gisteren na afloop van de race. “Het was fysiek een zeer moeilijk weekend, zeker de zaterdag was erg zwaar.”

“Ik denk dat ik misschien over het ganse weekend slechts vier sneden toastbrood heb gegeten. Ik moet voorafgaand aan Miami dan ook het nodige eten hebben. Het was zwaar, ik ben blij dat ik het einde heb gehaald, maar ik heb vandaag nog veel geleerd over bandenmanagement enzovoort. Laat ons kijken wat we de volgende keer beter kunnen doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print