Zo beleefde Sebastian Vettel zijn dramatische pitstop

Pastor Maldonado crashte en bij Red Bull probeerden ze te anticiperen op een mogelijke safety car, maar de pitcrew van Red Bull was duidelijk even het noorden kwijt. Maar hoe beleefde Sebastian Vettel zelf zijn dramatische pitstop? De Duitser deed zijn verhaal tegenover de Duitse zender RTL.
image
“Nee, die pitstop liep inderdaad niet zo goed. De herineringen aan vorig jaar kwamen terug. De instructie over de boordradio kwam erg laat want normaal gesproken zouden we pas een ronde later de pitstop maken, maar toen gebeurde er iets met Maldonado. Daardoor was de mogelijkheid er dat er een safety car op de baan kwam. Aangezien ik nog in de laatste sector onderweg was besloten we kort voor het opkomen van het rechte stuk van start-finish toch nog de pits in te rijden,” begint Vettel zijn relaas tegenover RTL.

“Voor mij was er geen probleem aangezien ik alles nog snel kon omgooien. Toen ik dan de pitbox naderde en over de kleine heuvel kwam zag alles er goed uit. Eerste band erop, tweede band en derde band erop maar de vierde band was er niet. Dan kwam hij er uiteindelijk toch maar bleek het de band van Mark te zijn. Vervolgens riep ik dat er nog een band te weinig was. Toen kwam er eindelijk een band, maar wist men niet goed wat ermee te doen want hij zat nog in de bandenwarmer, maar uiteindelijk zat de band er uiteindelijk op.”

Voor wie dacht dat de problemen voor Vettel en zijn pitcrew dan voorbij waren, die dacht op dat moment verkeerd.

“Dan was er iemand vergeten om het licht op groen te zetten. Ik moest vervolgens zelf in mijn spiegel kijken of er iemand kwam aangereden in de pits. Er kwam een wagen van Force India aangereden en vervolgens kon ik eindelijk wegrijden. Toen zag ik uiteraard ook Mark in mijn achteruitkijkspiegel want die stond ook te wachten. Vervolgens dacht ik bij mezelf dat we nu allebei heel wat tijd verloren hadden. Eerst en vooral was mijn voorsprong weg en bovendien ook die van Mark. Het verliep allemaal erg chaotisch maar uiteindelijk liep het allemaal goed af.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}