Felipe Massa woedend op de raceleiding in Brazilië

Felipe Massa kreeg tijdens de GP van Brazilië een drive-through penalty omdat hij over een volle witte lijn reed, een beslissing waarmee de Braziliaan het duidelijk niet eens is.
image
Massa reed een uitstekende race tot hij plots een drive-through penalty kreeg toen hij over de witte lijn reed in plaats van links te blijven, zoals racedirecteur Charlie Whiting van de FIA voor aanvang van het raceweekend had opgedragen.

De Braziliaan kreeg een drive-through penalty voor zijn fout, een wel erg harde straf voor iets waarmee hij amper tijd won, laat staan dat hij een positie verdedigde of zelfs een positie zou gewonnen hebben. De wedstrijdleiding was echter onverbiddelijk.

“Het was echt jammer. Ik reed een uitstekende race,” begint Massa zijn relaas. “En dan kreeg ik plots een drive-through omdat ik over de witte lijn ben gereden.”

“Ik heb niets fout gedaan. Ik heb geen wagens ingehaald buiten het circuit en ik heb ook niemand opgehouden. Het was echt jammer.”

Dat Massa furieus was bleek ook tijdens de race toen hij over de boordradio geen al te mooie woorden had voor de FIA. Ook na afloop van de race zat het nog diep bij de Braziliaan.

“Die mensen denken dat ze alle macht hebben en dat ze kunnen doen wat ze willen. Het is echter meer een schande voor hen dan voor mij. Iedereen zag het en ik ben zeker dat ik niet de enige wagen was die dat daar deed.”

“Ik denk dat het om eerlijk te zijn redelijk onaanvaardbaar was. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige wagen was die daar over de witte lijn reed, maar ik was wel de enige wagen die een drive-through kreeg,” wijst Massa de FIA met het vingertje.

Het was een spijtige zaak voor Massa want het zag er even naar uit dat een podiumplaats mogelijk was geweest. Massa liet immers ook nog weten dat Alonso hem had verteld dat hij hem zou voorlaten indien Massa aanspraak zou maken op een podiumplaats.

“Mijn race zou richting een vierde of derde plaats gegaan zijn, want Fernando had gezegd dat hij opzij zou gaan indien ik daardoor kans maakte op de derde podiumplaats. Mijn race had duidelijk veel beter gekund dan dit, maar het was desondanks toch erg emotioneel,” besluit Massa, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de zevende plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}