Zomerrapport: Team voor team: Force India

Het is zomerpauze. Twaalf races achter de rug en nog negen te gaan. Het ideale moment om even achterom te kijken. Terwijl de teams genieten van de vakantie en zich klaarmaken voor de Grote Prijs van België, blikt F1journaal terug naar het seizoen tot dusver. We analyseren team voor team en blikken vooruit naar wat er nog verwacht kan worden. Op plaats vijf staat Force India, dat maar al te graag wil strijden om plaats vier.
a:1:{s:9:”file_name”;s:54:”13640995_10154179351412936_1507962624853524538_o-2.jpg”;}
Force India
– Aantal punten: 81 (vijfde in constructeurs kampioenschap)
– Sergio Pérez: 48 (8ste in WK)
– Nico Hülkenberg: 33 (10de in WK)

Nadat Force India in 2015 overtuigend vijfde werd in het kampioenschap voor de constructeurs, had het voor 2016 het verlangen om even goed te doen. Het durfde zelf te spreken van de vierde plaats, wat zeker tot de mogelijkheden behoort. Force India is immers slechts vijftien punten verwijderd van de vierde plaats in het kampioenschap.

De goede prestatie heeft het team vooral te danken aan de krachtbron van Mercedes én hun twee rijders: Sergio Pérez en Nico Hülkenberg. In het begin van het seizoen hadden beide rijders nog moeite om punten te scoren, maar Force India weet zich regelmatig in de top tien te wringen. Het kon geen punten scoren in Bahrein, China en Oostenrijk. Wie boven zichzelf uitsteeg was Sergio Pérez. De Mexicaan stond al twee keer op het podium dit seizoen: in Monaco en Azerbeidzjan. Ook Nico Hülkenberg presteert, zoals verwacht, constant en scoort geregeld punten. Wegens een aantal gridstraffen, maar ook wegens een prachtige prestaties mocht Hülkenberg in Oostenrijk als tweede aan de race beginnen. In de tweede seizoenshelft zal Hülkenberg wel een tandje moeten bijsteken om opnieuw op gelijke hoogte te komen met zijn Mexicaanse teamgenoot.

Nico Hülkenberg rijdt naar alle waarschijnlijkheid ook in 2017 voor Force India. Ook al werd Sergio Pérez al bevestigd door zijn team, lijkt de Mexicaan wel nog tot de mogelijkheid om over te stappen naar een ander team. Williams lijkt dan de logische overstap, hoewel dat nog valt af te wachten uit de strijd die beide teams dit seizoen voeren. Beide teams hebben immers dezelfde sterktes, door de krachtbron van Mercedes. Hopelijk zien we in de komende races enkele mooie gevechten tussen Force India en Williams.