“Zonder Fernando Alonso had Esteban Ocon de race niet kunnen winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen heeft Esteban Ocon zijn overwinning voor een groot deel aan Fernando Alonso te danken die op zijn beurt Alpine met deze ene race op een schitterende wijze heeft bedankt voor het vertrouwen dat ze in hem hebben.

Het is simpel, als Alonso er niet in was geslaagd om Lewis Hamilton zo lang achter zich te houden dan zou niet Esteban Ocon maar wel Hamilton de GP van Hongarije gewonnen hebben.

“Ik geloof echt dat Hamilton de race zou gewonnen hebben als Fernando Alonso er niet in geslaagd zou zijn om hem zo lang achter zich te houden,” vertelt Hakkinen in zijn column voor Unibet na de Hongaarse GP.

“Als je weet dat Lewis op slechts 2,7 seconden van Esteban Ocon is gefinisht en dat hij veel sneller reed dan kan Alpine Fernando echt dankbaar zijn dat hij al zijn ervaring heeft gebruikt om de Mercedes achter zich te houden.”

“Het was echt een fascinerend duel om te zien. Tijdens deze ene race heeft Fernando Alonso Alpine terugbetaald voor het vertrouwen dat ze in hem getoond hebben.”

Hakkinen vindt het voor zowel Esteban Ocon, Alpine als de Formule 1 geweldig dat Ocon de race uiteindelijk wist te winnen.

“Ik vind het geweldig dat Alpine een grand prix heeft gewonnen. De laatste keer dat een Franse wagen met een Franse motor een race heeft gewonnen was met Alain Prost en Renault in 1983. Dit was dan ook een zeer speciaal moment voor Alpine, het eerste seizoen van het merk in de F1, en ook voor de Renault Groep,” aldus Hakkinen.

“Het zal het team een enorme boost geven en het is een perfect resultaat na het driejarig contract dat hij recent getekend heeft.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021