BREAKING NEWS: Aston Martin start officieel protest tegen diskwalificatie Sebastian Vettel

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het Aston Martin F1 team heeft mits een persbericht meegedeeld dat het officieel in beroep gaat tegen de diskwalificatie van Sebastian Vettel.

Vettel werd na de Hongaarse GP gediskwalificeerd omdat de FIA slechts 0,3 liter brandstof uit de wagen kon halen als brandstofstaal voor diverse controles. Normaal gesproken moet er een brandstofstaal van minstens 1 liter aangeleverd kunnen worden en daarom volgde er een diskwalificatie.

Bij Aston Martin waren ze er echter van overtuigd dat er zich nog 1,74 liter in de wagen van Sebastian Vettel bevond. Aston Martin hield zich dan ook het recht voor om in beroep te gaan.

Uiterlijk na 96 uur moest het protest ingediend worden, een periode waarin Aston Martin tijd had om eventueel extra bewijsmateriaal te verzamelen. Aston Martin had het bewijsmateriaal naar verluidt nog niet op het moment dat Vettel gediskwalificeerd werd.

Met het zogenaamd ‘nieuw bewijsmateriaal’ zal Aston Martin nu proberen om de diskwalificatie tegen te draaien, wat ook gevolgen kan hebben voor de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen. Door de diskwalificatie van Vettel heeft Hamilton immers enkele punten extra voorsprong op Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021