Michael Schumacher blijft in coma

De toestand van Michael Schumacher is nog steeds zeer kritiek, zo verklaarden de artsen van het Universitair Ziekenhuis van Grenoble op een persconferentie.
image
De Duitser botste gisteren met zijn hoofd op een rotsblok tijdens het skiën in Méribel, in de Franse Alpen. Hij moest onmiddellijk met een traumahelicopter worden overgevlogen naar het ziekenhuis in Grenoble, waar er meteen een neurochirurgische ingreep nodig was om Schumacher te redden.

Het is nog niet duidelijk of de zevenvoudig wereldkampioen volledig zal herstellen. “We werken van uur tot uur.” aldus de artsen op de persconferentie.

In tegenstelling tot eerdere geruchten werd er echter maar één operatie uitgevoerd. Onder meer de Duitse krant Bild kwam met het bericht dat er gisteravond laat nog een tweede operatie had plaatsgevonden, maar dit werd officieel ontkracht door de artsen die Schumacher behandelen.

“We hebben hem in een kunstmatige coma gebracht, en proberen het hersenoedeem en de druk op zijn hersenen zoveel mogelijk omlaag te brengen. Wij hebben één operatie uitgevoerd, en die is zonder grote problemen verlopen. Voorlopig zijn we alvast niet van plan om nog een extra operatie uit te voeren.” legt één van de behandelende artsen uit.

Dat Schumacher een helm droeg op het moment van het ongeluk, is mogelijk zijn redding geweest, want volgens de dokters kan iemand zonder helm deze val nooit overleven. Verdere uitleg over welke behandelingen nog zullen volgen, wilden de artsen niet geven. Ze voegden er echter wel aan toe dat blijvende schade niet uit te sluiten is.

Uit respect voor de familie wil ook Gerard Saillant, de bevriende neurochirurg van de familie, ook geen verder commentaar kwijt over de situatie van de Duitser. Saillant opereerde Schumacher ook al in 1999, na zijn zware crash op het circuit van Silverstone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}