Zorgt de zwarte livery voor koelingsproblemen bij de Mercedes F1-bolide?

Vorig jaar kreeg Mercedes onder andere in Oostenrijk af te rekenen met koelingsproblemen op haar F1-bolide. Ook nu waren er opnieuw problemen en dat zorgt uiteraard voor speculaties.


Er wordt dan vooral gekeken naar de zwarte livery waarmee Mercedes nu rijdt. Tot voor kort was die grijs maar door een zwarte livery vrezen sommigen dat Mercedes opnieuw met koelingsproblemen af te rekenen krijgt.

Bij Mercedes spreken ze dit alvast tegen. Volgens hen heeft de zwarte livery geen invloed op de temperatuur binnen in de F1-bolide.

“Onder de motorkap is er een isolatielaag die uit zilver bestaat, die is warmte-resistent en dat staat dus los van de kleur van de wagen, aldus James Vowles in een video van Mercedes.

“We zien door de gewijzigde kleur ook geen verschil in de temperatuur van onze radiatoren of andere systemen in de wagen. Met een andere kleur die iets lichter is zal er iets meer reflectie zijn maar de realiteit is dat dit alles te verwaarlozen is op het vlak van onze systeemtemperaturen.”

Indien Mercedes dit jaar met temperatuurproblemen op haar wagen af te rekenen krijgt zal het dus niet aan de zwarte livery liggen maar aan andere factoren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print