Zorgt regen ook tijdens de ‘Dutch GP’ voor spektakel?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 keert komend weekend terug uit de zomerpauze en het ziet er naar uit dat het ook tijdens de ‘Dutch GP’ gaat regenen.

Tijdens het F1-seizoen 2023 zijn er al opvallend veel raceweekends getroffen door regen. Opmerkelijk daarbij is dat we al naar mei en de GP van Miami moeten teruggaan voor een raceweekend waarbij er niet minstens één sessie verstoord werd door regen. Ook komend weekend gaat het waarschijnlijk regenen.

Het circuit van Zandvoort wordt momenteel volop voorbereid voor de GP van Nederland, ofwel de ‘Dutch GP’. Daarbij wordt er maar best gekeken of de afwatering van het circuit ook goed is want er wordt dus opnieuw regen voorspeld. Voor de drie dagen van het raceweekend in Zandvoort is er immers een grote kans op regen voorspeld.

Het ziet er naar uit dat de rijders op vrijdag al de intermediates zullen moeten bovenhalen. Vooral in de namiddag is er een kans op regen. Verspreid over de drie dagen wordt er telkens zo’n 70 à 75 procent kans op regen voorspeld, al is dat uiteraard verspreid over de volledige dag. Voorlopig ziet het er naar uit dat zaterdag de droogste dag wordt maar ook op zondag is er een kans op regen, al lijkt de regenkans dan het grootst in de voormiddag.