Max Verstappen riskeert forse boete nadat hij met exclusieve hypercar over Franse weg scheurt

Twitter
Twitter

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakte afgelopen weekend in Frankrijk een ’testritje’ met een Aston Martin Valkyrie. In de exclusieve hypercar reed Verstappen echter veel te snel en dat kan hem nu duur te staan komen.

Komend weekend mag Max Verstappen opnieuw tegen ‘onbeperkte’ snelheid over het circuit scheuren maar in de aanloop naar de GP van Nederland zijn er beelden opgedoken van Max Verstappen die in een exclusieve Aston Martin Valkyrie hypercar over een Franse weg rijdt. Leuke beelden maar ze krijgen mogelijk wel ernstige gevolgen voor Verstappen.

Op de beelden is immers te zien dat Max Verstappen tegen 124 km/u rijdt op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 90 km/u is. Er valt op dezelfde beelden ook een soort ‘headset‘ te zien. Die heeft een ‘noise cancelling‘ functie voor het geluid dat de wagen produceert maar volgens de Franse wegcode mag je geen ‘headset’ op je hoofd hebben terwijl je in de auto rijdt.

De Franse politie gaat de videobeelden nu bestuderen en bekijken of Max Verstappen daadwerkelijk inbreuken heeft gepleegd. Mogelijk volgt er voor Max Verstappen dan ook nog een forse geldboete.

In Monaco reed Max Verstappen ook met de Aston Martin Valkyrie maar dat duidelijk tegen veel lagere snelheden … Ook al kan de Aston Martin Valkyrie met zijn 1176 pk in amper 2,5 seconde naar 100 km/u acceleren. Het prijskaartje van een Aston Martin Valkyrie bedraagt zo’n 3 miljoen euro.