“2021 kan plots het jaar van Max Verstappen worden”

Max Verstappen slaagde er enigszins verrassend in om op redelijk vlotte wijze de laatste race van het F1-seizoen te winnen. Volgens voormalig Nederlands F1-piloot Jan Lammers kan het best dat Max Verstappen in 2021 plots om de wereldtitel kan strijden.


“Volgend jaar zou zomaar het jaar kunnen worden van Verstappen,” aldus Jan Lammers tegenover het Nederlandse ‘AD’. “Het zag er allemaal goed uit tijdens de laatste race. Max had daar een foutloos weekend.”

“Ik denk dat we pas na een paar races pas het echte beeld hebben. Hopelijk kunnen ze dan Mercedes competitie bieden en soms zelfs verslaan. Dat zou al indrukwekkend zijn”

Volgens Jan Lammers heeft het Red Bull F1 team voldoende aan kleine ontwikkelingen om Mercedes bij te benen en volgend jaar een intense strijd om de wereldtitel te krijgen.

“Vergis je niet, kleine veranderingen kunnen grote verschillen maken. Misschien dat die laatste twee tot drie procent kunnen een groot verschil maken,” aldus de voormalig F1-piloot.

“Als ze die kleine verbeteringen kunnen vinden en dat ze dan regelmatiger races kunnen winnen van Mercedes.”

Lammers waarschuwt echter ook dat teams uit het middenveld in 2021 ook de kloof met Red Bull en Mercedes kunnen dichten.

“Teams zoals McLaren, die hebben een fantastische staat van dienst. Volgend jaar rijden ze met Mercedes-motoren. Ferrari komt met een nieuwe motor en een heleboel kleine veranderingen, die een groot verschil kunnen geven. Je kan eigenlijk niemand nu al afschrijven,” besloot Lammers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022