“Mick Schumacher heeft een groot probleem als hij Mazepin niet verslaat”

Voormalig F1-piloot David Coulthard verwacht dat Mick Schumacher er goed aan doet om bij het Haas F1 team zijn debuut te maken.


Mick Schumacher is volgens Coulthard een rijder met het nodige talent om tot in de Formule 1 te geraken, volgens Coulthard heeft Mick niet alles aan zijn achternaam Schumacher te danken.

“Ik heb zijn progressie doorheen de lagere raceklassen gezien. Hij is een rijder die gefocust, fit en hongerig is,” vertelt Coulthard in een interview met ‘Express’.

“Hij heeft zijn eigen persoonlijkheid maar met de steun en kansen die hij kreeg heeft hij zichzelf vooraan gebracht in de verschillende kampioenschappen waaraan hij deelnam.”

“Er zijn de klassieke zaken zoals het paard naar het water brengen maar je kan iemand een geweldige wagen of team geven maar wanneer ze niet het talent hebben zullen ze er niks mee kunnen aanvangen.”

Coulthard verwacht ook dat Mick Schumacher Nikita Mazepin vlot zal weten te verslaan, anders zit hij volgens Coulthard met een erg groot probleem.

“Haas zal voor Mick een veilige plaats zijn om te leren. Ik denk niet dat hij problemen zal ondervinden om Mazepin te verslaan maar als dat wel zo is dan heeft hij een groot probleem.”

“Als hij geen problemen kent dan doet hij wat ik van hem verwacht. Binnen enkele jaren kan hij vervolgens de kans verdienen om voor Ferrari of een ander team te racen. Alles zal afhangen van Charles Leclerc en Carlos Sainz.”
a:0:{}
Nadat de voorbije dagen al geruchten ontstonden dat de GP van Australië in maart waarschijnlijk niet zal doorgaan lijkt nu ook de GP van China uitgesteld te gaan worden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print