David Coulthard heeft bijzondere theorie over uitblijven nieuw contract Lewis Hamilton bij Mercedes

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het blijft maar wachten op een officiële bevestiging van een nieuw contract van Lewis Hamilton bij Mercedes. Dit voedt al wekenlang heel wat speculaties en geruchten. Er wordt gespeculeerd over de reden daarvan. Voormalig F1-piloot David Coulthard heeft zijn eigen theorie daarover.

Wat details die in het contract uitgeklaard moeten worden, dat is wat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff als reden aangaf waarom er nog steeds geen officiële bevestiging was van een nieuw contract tussen beide partijen. Volgens David Coulthard is er echter meer aan de hand en houden die zogenaamde ‘details’ wel enkele belangrijke aspecten in, zowel voor Lewis Hamilton als Mercedes.

“Mercedes wil ongetwijfeld dat Lewis een bepaalde hoeveelheid tijd spendeert voor de partners van het team,” aldus Coulthard tegenover het nieuwagentschap ‘PA’. “Mercedes zal sponsors aangetrokken hebben waarbij er beloftes gedaan worden over de beschikbaarheid van de rijders. Sommige bedrijven zullen een sponsorovereenkomst met Mercedes aangegaan zijn omdat Lewis er racet, meer dan omdat George Russell voor het team rijdt.”

“Misschien wil Lewis minder dagen doen of minder engagementen aangaan?”

“De deal waarvoor Lewis tekent draait rond meer dan alleen rond het racen tijdens een grand prix. Het zal ook draaien rond zijn portretrechten en welke rechten hij aan het team verkoopt.”

“Mercedes betaalt voor meer dan alleen het rijden van Lewis. Ze betalen ook voor het promotioneel beeld met Hamilton, zijn PR-imago.”

Ondanks het feit dat de contractbesprekingen maar lijken te blijven aanslepen gaat Coulthard ervan uit dat het gewoon tot een deal tussen beide partijen zal komen en dat Hamilton ook de komende jaren gewoon voor Mercedes zal racen.

“Ik vang geen signalen op dat Lewis van mening zou verandert zijn en of hij zou willen racen of niet, ik denk ook niet dat Mercedes twijfelt,” aldus Coulthard. “Volgens mij bestaat er geen realistische kans dat Lewis Mercedes verlaat.”