GP van Spanje: eerste oefensessie: Lando Norris net iets sneller dan Max Verstappen

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Spanje de snelste tijd gereden. Max Verstappen volgde op slechts een handvol duizendsten van Norris terwijl thuisrijder Carlos Sainz de top drie vervolledigde.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya vindt dit weekend de eerste van drie races op drie weekends tijd plaats, het begin van een zogenaamde ’triple header’. Omdat er in het verleden erg veel getest werd kennen de F1-teams het circuit als hun broekzak. Het is dan ook een ideaal circuit om nieuwe updates op de wagen te introduceren.

Bij Ferrari ondervond thuisrijder Carlos Sainz meteen wat problemen met zijn power unit maar die werden gelukkig snel verholpen. Opluchting bij niet alleen Sainz maar ook de talrijk aanwezige Spaanse fans.

Ook teamgenoot Charles Leclerc was echter niet zo tevreden met zijn Ferrari en dan in het bijzonder het rijgedrag van de SF-24. Er was duidelijk nog werk aan de winkel bij Ferrari.

Net als op al de andere circuits was het voor de rijders op zoek gaan naar de limieten van zowel de wagen als het circuit, dit allemaal om zo snel mogelijk te gaan en de kwalificatie en de race voor te bereiden.

We kregen even een rode vlag toen die andere thuisrijder, tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso een deel van het bodywork van zijn Aston Martin F1-bolide verloor. Eenmaal verwijderd van de baan was het opnieuw snel erg druk op het circuit. Iedereen probeerde zo goed mogelijk gebruik te maken van de oefensessie.

Uiteindelijk was het Lando Norris die in de McLaren de snelste tijd reed, Max Verstappen volgde op slechts 0,024 seconde van Norris op de tweede plaats. Thuisrijder Carlos Sainz vervolledigde de top drie.