Carlos Sainz mengt zich plots opnieuw in de strijd om racezitje bij Mercedes in 2025

Ferrari
Ferrari

Het ziet er naar uit dat Carlos Sainz opnieuw kans maakt op het tweede racezitje bij het Mercedes F1 team. Mercedes moet voor 2025 op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton en Andrea Kimi Antonelli lijkt een minder voor de hand liggende keuze als gedacht.

Carlos Sainz wil rustig zijn tijd nemen om de belangrijke beslissing over zijn toekomst te nemen. Dat deed Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff eerder dit seizoen laten uitschijnen dat Sainz afviel als kandidaat en de focus bij Mercedes lag vooral op Andrea Kimi Antonelli maar ook op Max Verstappen.

Die laatste lijkt bij Red Bull te gaan blijven en Antonelli presteert de voorbije races niet zo goed in de Formule 2. Daarmee lijkt het voor Mercedes wat vroeg om de nog steeds maar 17-jarige Antonelli volgend jaar naar Mercedes te laten promoveren. En zo komt Carlos Sainz opnieuw in beeld bij Toto Wolff en Mercedes.

“Kimi en George zijn lange tijd onze junior-rijders geweest en ik wil trouw blijven aan het programma,” vertelde Toto Wolff tijdens een interview met de Spaanse krant ‘El Mundo Deportivo’.

“Dat gezegd zijnde, met Carlos hebben we een zekerheid, zeker in een erg intens en close kampioenschap volgend jaar. Als onze wagen goed is dan zou een competitieve rijder zeker en vast een hulp zijn.”

“Er zijn zeker en vast veel argumenten die voor hem spreken dus ja, hij is een optie. Als we meer tijd hebben om te beslissen dan is hij zeker een opportuniteit.”

“Uiteraard moet hij zijn beslissing nemen op basis van wat hij met de andere teams doet.”

Die andere teams zijn Williams en het Stake F1 team, het toekomstige Audi. Daarnaast is er echter ook het Alpine F1 team dat zich ook in de strijd om Carlos Sainz mengt. Vanuit die kant waren er onlangs nog lovende woorden van Flavio Briatore: “Het is ongelooflijk dat Carlos Sainz nog steeds beschikbaar is, we willen hem graag in het team en zullen doen wat we kunnen.”

Afwachten wat Carlos Sainz beslist maar met Mercedes is er duidelijk opnieuw een interessante optie voor de Spanjaard bij gekomen.