“Verbazingwekkend dat Sergio Perez bij Red Bull mag blijven, weten ze wel wat ze doen?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner vindt het verbazingwekkend dat Sergio Perez ook na de zomerpauze gewoon nog voor Red Bull zal racen. Steiner vraagt zich af wat Red Bull heeft doen besluiten om de Mexicaan gewoon zijn racezitje te laten behouden.

“Ik zei het live op de Duitse televisie, ‘Ik denk niet dat we Checo na de zomerpauze nog terugzien’,” aldus Steiner tegenover ‘RacingNews365’. “Maar ik denk dat 90 procent van de mensen in de Formule 1 dat zegden, waarschijnlijk zelfs meer dan 9à procent, hij presteert immers gewoonweg niet.”

Steiner is vooral verbaasd omdat alle commentaren vanuit het Red Bull-team erop leken te wijzen dat Perez zijn racezitje ernstig ter discussie stond en hij waarschijnlijk aan de kant zou geschoven worden.

“Al de boodschappen die we van Christian Horner en Helmut Marko tijdens het weekend kregen waren, ‘We zullen wijzigingen moeten doen’, en dat is waarom ik er zo over dacht.”

“Ik heb het zelf niet verzonnen want ik kan zelf niet oordelen of Checo moet blijven of niet, ik kan daar niet over beslissen. Maar de boodschap was, ‘Ja er zullen wijzigingen komen’.”

“Ik was dan ook net als jullie verrast om het te lezen dat hij mocht blijven. Niets tegen Checo maar hij presteerde gewoon niet goed.”

Volgens Steiner bevindt Sergio Perez zich in ongeveer dezelfde situatie als Daniel Ricciardo bij McLaren in 2022. Ricciardo zat toen ook in een ongelooflijke vormdip en geraakte daar bij McLaren niet meer uit.

“Hij bevindt zich duidelijk in een situatie waarin hij het niet meer weet goed te krijgen, wat zoals Daniel,” aldus Steiner. “Hij geraakt niet uit het dal.”

“Ik had niet verwacht dat hij tot het einde van het jaar bij Red Bull zou mogen blijven maar ze zullen wel weten wat ze doen zeker?”