Esteban Ocon over problemen bij Alpine: “Het is shockerend dat ze niet naar ons luisteren”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ondanks de vele reorganisaties blijven ze zich bij Alpine in het sukkelstraatje bevinden. Volgens Esteban Ocon is er echter een opvallende reden voor de aanhoudende problemen die het Alpine F1 team al jarenlang ervaart.

Alpine begon dit jaar bijzonder zwak aan het seizoen. Het was met voorsprong, vergeef ons de woordkeuze, het zwakste team op de grid. Ze reden achteraan mee met een serieuze achterstand op de wagens voor hen maar naarmate het seizoen vorderde slaagde het Alpine F1 team erin om de achterstand op de concurrentie grotendeels goed te maken.

Met slechts elf punten tijdens de eerste veertien races staat Alpine momenteel achtste in de wk-tussenstand. Ver van het beoogde doel en ze ondervinden bij Alpine nog steeds heel wat problemen maar daar is volgens Esteban Ocon een opmerkelijke reden voor.

“Er zijn heel wat dingen waarbij we niet op de manier betrokken worden die nodig is,” aldus Ocon. “Ik denk dat van mijn kant, die van Fernando, die van Pierre, die van Daniel, we hebben erg veel gezegd voor de ontwikkeling van de wagen maar helaas is er ergens de bal misgeslagen.”

“We hebben de feedback gegeven, maar er kwam geen feedback onze richting uit, geen bevestiging. Soms werd er naar ons niet geluisterd op de manier zoals het zou moeten.”

Ocon onthulde ook dat Alpine sommige problemen al gedurende verschillende seizoenen meesleept, iets dat erg frustrerend is voor het ganse team.”

“We dragen enkele problemen al gedurende verschillende jaren mee,” aldus Ocon. “We hebben veel andere dingen verbeterd maar je kan niet jaren en jaren wachten om sommige problemen op te lossen.”

“En dat is wat er is gebeurd, de cirkel is nog steeds niet rond. De problemen zijn niet opgelost zoals het zou moeten, wat frustrerend is.”

“Het is voor iedereen frustrerend, want we beschikken duidelijk niet over een wagen die presteert zoals het zou moeten. Daar moeten we momenteel mee leren leven.”