Frederic Vasseur: “Als wat Verstappen zegt juist is dan ziet het er goed uit voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

De voorbije twee raceweekends presteerde Ferrari erg sterk. Volgens Max Verstappen komt het door de karakteristieken van de circuits dat Ferrari in Monza en Baku sterk presteerde. Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is dat veelbelovend voor komend raceweekend.

Red Bull presteerde al verschillend races op rij minder goed terwijl Ferrari op haar beurt een redelijk wisselvallig seizoen kent. Na een minder goede reeks races waren de voorbije twee raceweekends zeer sterk voor Ferrari met zelfs een overwinning in Monza en een tweede plaats voor Leclerc in Baku.

Volgens Max Verstappen is Ferrari omwille van de karakteristieken van de circuits zo competitief. Wanneer Ferrari-teambaas door ‘GPblog’ wordt gewezen op de uitspraken van Verstappen en gevraagd wordt of de uitspraken van Verstappen kloppen antwoordt hij als volgt: “Als het aan het circuit ligt, is dat goed, want volgend weekend hebben we dezelfde soort bochten.”

Vasseur werd vervolgens gevraagd of dat dan ook positief nieuws is voor de volgende race in Singapore: “We hebben een pauze tussen Singapore en Austin. We zullen tijd hebben om over Austin te praten, maar eerst is Singapore aan de beurt en ik wil een goed resultaat neerzetten in Singapore, net als vorig jaar, om de strijd aan te gaan met de concurrentie.”

“We zitten in een goede trend en we moeten zo doorgaan om zeker meer punten te scoren dan vandaag. Maar de snelheid was er het hele weekend, van de eerste ronde in VT1 tot het einde van de race. En dat is het belangrijkste. Als we volgende week meer punten kunnen scoren, maar met hetzelfde tempo, zou dat een goede stap voorwaarts zijn.”