GP van Singapore: eerste oefensessie: Charles Leclerc snelste, Max Verstappen op P4

Ferrari
Ferrari

Ferrari ging als één van de favorieten richting Singapore en Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie deze favorietenrol bevestigd door de snelste tijd te rijden. Lando Norris en Carlos Sainz vervolledigden de top drie, Max Verstappen reed de vierde tijd.

De GP van Azerbeidzjan is nog maar net achter de rug of met de GP van Singapore dient zich al het volgende raceweekend op de F1-kalender aan. Net als in Baku wordt er ook in Singapore op een stratencircuit geracet, met het verschil dat de GP van Singapore een zogenaamde ‘nachtrace’ is.

Het betekent meteen ook dat de eerste oefensessie in de straten van Singapore vooral draait rond het leren kennen van de limieten van de wagen en het circuit. Tijdens deze eerste oefensessie is er immers nog helemaal geen sprake van een zogenaamde ‘nachtmodus’ waarbij er in het donker over het circuit wordt gereden, daarvoor is de tweede oefensessie later vandaag veel representatiever.

Op een stratencircuit is het zeker in het begin voor de rijders zoeken naar grip. Het circuit ligt dan meestal nog redelijk vuil en een foutje is dan snel gemaakt. We zagen dan ook heel wat rijders in de fout gaan.

Omwille van het kunstlicht opteerden verschillende teams ervoor om hun wagens een speciale livery te geven. Ook de McLaren MCL38 kreeg wat extra wittinten die later vandaag onder het kunstlicht extra in de verf zullen gezet worden.

Bij het op zoek gaan naar de limieten van de wagen en het circuit zagen we enkele spectaculaire schuivers. Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso kan er van meespreken.

Geleidelijk aan het tempo opbouwen is de boodschap op een stratencircuit, iets dat ook Charles Leclerc deed. Steeds meer de limieten van het circuit opzoeken wil ook zeggen steeds meer richting de muren rijden.

Uiteindelijk was het ook Charles Leclerc die de snelste tijd liet noteren, voor Lando Norris en Carlos Sainz die in de tweede Ferrari de top drie vervolledigde. Max Verstappen reed de vierde tijd.