“De ontevredenheid van Lando Norris is een teken van een kampioen in de maak”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Damon Hill denkt dat Lando Norris alles heeft om wereldkampioen te worden, niet in het minst de belangrijkste kwaliteit van nooit tevreden te zijn met minder dan een overwinning.

Lando Norris is in gevecht voor de wereldtitel en daarbij heeft hij al laten zien dat hij beschikt over een flinke dosis kennis en doorzettingsvermogen. Tijdens de wederopstanding van McLaren in 2024 slaagde hij er al in om drie GP’s te winnen, waarvan twee met de nodige dominantie.

Met nog zes races voor de boeg en 52 punten achterstand op Max Verstappen wordt het een heuse uitdaging, maar Damon Hill twijfelt alvast niet aan de kwaliteiten van Lando Norris. De wereldkampioen van 1996 prijst zijn zin voor verbetering en zelfkritiek en ziet in Norris een toekomstige wereldkampioen.

“Ik denk dat hij de ingrediënten heeft,” zei Hill. “Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft. Ik denk dat hij die ontevredenheid over de tweede plaats heeft.”

“Ik zag wat opmerkingen die hij maakte tijdens de zomerstop, waarin hij zei dat hij niet goed genoeg was in het begin van dit seizoen.”

“Dat is het teken van iemand die zichzelf echt op de proef gaat stellen. Hij zal het niet prettig vinden om gewoon goed genoeg te zijn. Hij wil de beste zijn.”

Zijn groeiende zelfvertrouwen en de goede prestaties van McLaren maakt dat het geloof dat Norris in de nabije toekomst wereldkampioen zal worden groter wordt. Ook zijn teamgenoot Oscar Piastri wist al twee races te winnen maar Hill denkt dat hij nog wat ervaring moet opbouwen. 

“Geef Oscar nog een paar seizoenen, net zoveel seizoenen als Lando heeft gehad, en hij zal zoveel meer geleerd hebben,” zei Hill. “Hij zal terugkijken op zijn prestaties en zich realiseren dat hij nog niet de noodzakelijke vaardigheden had.”

“Hij is nog steeds aan het leren. Hij heeft zeker het talent en hij heeft de vastberadenheid. Ik ben erg onder de indruk van Oscar.”

Ook in Charles Leclerc en George Russell ziet Hill potentiële wereldkampioenen.

“Charles Leclerc is in veel opzichten een typische Ferrari-rijder,” zei Hill. “Het is winnen of kapotgaan met Charles, lijkt me, maar zo kun je een kampioenschap winnen.”

Russell is momenteel bezig aan een wisselvallig seizoen maar hij wist toch de GP van Oostenrijk op zijn naam te schrijven maar Hill gelooft in zijn landgenoot. “Ik zou George Russell niet buiten beschouwing laten,” merkte Hill op. “Ik denk dat George zeker een kanshebber is.”