Startgrid GP van de Eifel: Valt Max Verstappen Hamilton en Bottas aan?

Valtteri Bottas veroverde op zaterdag de polepositie voor de GP van de Eifel maar na een door mist en regen verstoord raceweekend beloven we een spannende race te krijgen.


Op vrijdag konden de oefensessies omwille van de mist niet doorgaan waardoor er voor de rijders nog maar zestig minuten restte om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Dit alles op een circuit dat sinds 2013 niet meer op de F1-kalender heeft gestaan.

Het vormde de perfecte cocktail voor een spannende kwalificatie en ongetwijfeld ook de voorbode van een spannende race met veel gevechten op de baan. Het wordt daarbij vooral uitkijken wat er bij de start gebeurt.

Op de Nürburgring durft het in de eerste bocht al eens tot incidenten komen en met Bottas op de pole en Lewis Hamilton en Max Verstappen daar meteen achter belooft het vuurwerk te geven bij de start.

Verstappen wil zich ongetwijfeld meteen mengen in de strijd tussen beide Mercedes-rijders terwijl Valtteri Bottas zijn polepositie wil verzilveren en met een nieuwe overwinning zijn waterkans op de titel levendig wil houden.

Bij Ferrari lijkt de weg vooruit te zijn ingezet. Charles Leclerc slaagde er tot zijn eigen verbazing in om zich als vierde te kwalificeren. Afwachten wat de Monegask in de Ferrari kan verwezenlijken tijdens de race.

Er zal echter ook veel aandacht gaan naar helemaal achteraan de startgrid. Daar staat immers niemand minder dan Nico Hulkenberg. De Duitser moet al voor het derde raceweekend dit jaar invallen. De vorige twee keren omdat Sergio Perez positief testte op het coronavirus, deze keer omdat teamgenoot Lance Stroll ziek is.

Zonder een meter te hebben gereden tijdens de oefensessies zat er uiteraard niet meer in dan een laatste plaats voor Hulkenberg maar wie weet waartoe is ‘The Hulk’ in staat tijdens de race?

1 77 V. Bottas Mercedes
2 44 L. Hamilton Mercedes
3 33 M. Verstappen Red Bull
4 16 C. Leclerc Ferrari
5 23 A. Albon Red Bull
6 3 D. Ricciardo Renault
7 31 E. Ocon Renault
8 4 L. Norris McLaren
9 11 S. Perez Racing Point
10 55 C. Sainz McLaren
11 5 S. Vettel Ferrari
12 10 P. Gasly AlphaTauri
13 26 D. Kwjat AlphaTauri
14 99 A. Giovinazzi Alfa Romeo
15 20 K. Magnussen Haas F1
16 8 R. Grosjean Haas F1
17 63 G. Russell Williams
18 6 N. Latifi Williams
19 7 K. Räikkönen Alfa Romeo
20 27 N. Hülkenberg Racing Point
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}